Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obierz i pokrój w kostkę marchew i seler. Następnie pokrój w kostkę karkówkę, kiełbasę i kapustę.
Rozgrzej olej i podsmaż karkówkę, delikatnie doprawiając solą i pieprzem.
Gdy będzie zrumieniona, dodaj cebulę i poczekaj, aż się zeszkli. Wtedy dołóż kiełbasę i przesmaż wszystko razem.
Wlej 1 litr wody, wrzuć warzywa i kapustę. Gotuj do miękkości.
Zupę grochową rozprowadź w szklance wody i wlej do całości. Gotuj razem przez 5 minut.
Dopraw do smaku pieprzem, imbirem i majerankiem.